könnyű gyors receptek

Ezen az oldalon könnyen és egyszerüen elkészíthető receptek:húsok,sütemények találhatók

Angol sajtos kocka

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • késhegynyi só
6
Ez a recept 6 fő
számára elég.

Leírás

A lisztből, margarinból, reszelt sajtból, sóból és pirospaprikából kemény tésztát gyúrunk. Ha esetleg túl száraz lenne, egy kevés tejfölt adhatunk hozzá. Vékonyra kinyújtjuk, derelyevágóval 3-4 cm-es négyzetekre vágjuk és előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Arra azért vigyázzunk, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz!

 

 

 

Csülök párolt savanyú káposztával

Hozzávalók

  • 2 db kisebb füstölt csülök
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó leveszöldség
  • 1 db zeller
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db
  • 1/2 teáskanál szárított tárkony
  • 4-5 szem feketebors
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • 4 evőkanál olaj
  • 80 dkg savanyú káposzta
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

A csülköket bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, és egy nagyobb fazékba tesszük. Annyi forrásban lévő vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd a forrástól számítva 1 órát főzzük. Közben a zöldségeket és a hagymákat megtisztítjuk. A fűszereket és a zöldségeket a csülkök mellé tesszük, végül hozzáadunk 2 fej vöröshagymát. További 1 órán át lassú tűzön főzzük. A csülköket kivesszük, a főzőlevet átszűrjük, és 1/2 litert kimérünk. A megmaradt 2 fej vöröshagymát apróra felkockázzuk, és az olvasztott vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, kissé megpirítjuk, és felöntjük a kimért főzőlével. Megsózzuk, és fedő alatt pároljuk egy órát. A csülköket előmelegített sütőben, 200 fokon 30 perc alatt ropogósra sütjük. A savanyú káposztát tálra halmozzuk, és ráfektetjük a csülköket. Sós burgonya illik hozzá, de friss, fehér kenyérrel is tálalhatjuk.

 

 

 

Parti keksz

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dkg vaníliás cukor
  • 0,5 dl tejföl
  • késhegynyi szódabikarbóna
6
Ez a recept 6 fő
számára elég.

Leírás

Átszitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést formálunk, ebbe ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a lágy vajat, a porcukrot és kevés vaníliás cukrot. Egy kávéskanálnyi tejben egy késhegynyi szódabikarbónát feloldunk, és a tejföllel ezt is a tésztához adjuk. Jól összedolgozzuk, kinyújtjuk és négyszögletes kiszúróval formázzuk. Villával megszurkáljuk és kivajazott tepsibe, előmelegített sütőben sárgára sütjük.

 

 

 

Pezsgős puncs

Hozzávalók

  • 1 cl narancslé
  • 1 cl citromlé
  • 1 cl citromos gyümölcsszörp
  • 1-1/5 dl pezsgő
1
Ez a recept 1 fő
számára elég.

Leírás

A pezsgőspohárba jégkását teszünk és ráöntjük a hozzávalókat, majd a végén ráöntjük a behűtött pezsgőt.

 

 

 

Sertéskocsonya

Hozzávalók

  • 1 kg kocsonyahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 15 szem egészbors
  • 1-2 db cseresznyepaprika
  • ízlés szerint só
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

A megtisztított fejet, lábat, körmöt célszerű gázlángon jól átperzselni. A perzselés célja kettős: részben a vágóhídi forrázás után marad még néhány rejtett szőrcsomó a lábakon a körmök bevágásainál, a szem- és fülüregekben, részben a perzseléssel igen jó ízű lesz a kocsonya.
A most már teljesen megtisztított kocsonyahúst jól megkaparjuk, és váltott friss vízben többször megmossuk. A fejből kivágjuk az orrcsontot és eldobjuk.
Ezután a kocsonyahúst bőséges hideg vízben feltesszük főni.
Ha felfőtt, megsózzuk, és habját szűrőkanállal leszedjük. Beletesszük az egész borsot, az egész fej megmosott vöröshagymát héjastól, és nem szorosan lefedjük, majd takaréklángon lassú, gyöngyöző forrással puhára főzzük. Ha már puhulóban van, beletesszük a finomra zúzott vagy reszelt fokhagymát, és még fél óráig főzzük. Beletehetünk cseresznyepaprika helyett pirospaprikát. Ha már a hús megpuhult, levesszük a tűzről, és 20-30 percig ülepedni hagyjuk, teljesen zsírtalanítjuk, majd óvatosan, kanállal meregetve a levet, ruhán átszűrjük.
Ezután a megfőtt húsból kiszedjük a csontokat, és tálkákba arányosan elosztva, leöntjük a langyos kocsonya-lével, majd megdermesztjük.

 

 

 

Szilveszteri puncs

Hozzávalók

  • 1/4 l fehérbor
  • 1/4 l vörösbor
  • 120 g kandiscukor vagy nagyon finom kristálycukor
  • 1/4 l víz
  • 5 cl vodka
8
Ez a recept 8 fő
számára elég.

Leírás

A vízben a cukrot feloldjuk, kb. 80 fokra melegítjük a cukros vizet, majd a cukoroldathoz hozzáadjuk a bort, a citromlevet és a vodkát, majd poharakban szervírozzuk.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 4
Heti: 13
Havi: 11
Össz.: 9 031

Látogatottság növelés
Oldal: Szilvasztri
könnyű gyors receptek - © 2008 - 2024 - konnyu-gyors-receptek.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »