könnyű gyors receptek

Ezen az oldalon könnyen és egyszerüen elkészíthető receptek:húsok,sütemények találhatók

Borjúcsorba

Hozzávalók

  • 60 dkg borjúszegy
  • 1 borjúlábszár
  • 5 dkg vaj
  • 2 burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 (murok) sárgarépa
  • 1 paszternák
  • 1 zeller
  • 1/2 csokor kapor
  • 2 citrom
  • 1 dl tejföl
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
6
Ez a recept 6 fő
számára elég.

Leírás

A borjúhúst vágjuk fel kisebb kockákra. A hagymát aprítsuk finomra, a zöldségeket daraboljuk fel. Tegyük egy fazékba a húst, öntsük fel vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedővel letakarva főzzük fél órát takaréklángon. Serpenyőben olvasszuk fel a vajat, tegyük bele a hagymát, sárgarépát, burgonyát, zellert és a paszternákot, majd pároljuk félpuhára. Ezután adjuk a leveshez és főzzük egy órát. Ha megfőtt, adjuk hozzá a citromlevet. Tálalásnál a leves tetejére szórjunk felaprított kaprot és locsoljuk meg 1-2 kanál tejföllel.

 

 

 

Borjúcsorba

Hozzávalók

  • 60 dkg borjúszegy
  • 1 borjúlábszár
  • 5 dkg vaj
  • 2 burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 (murok) sárgarépa
  • 1 paszternák
  • 1 zeller
  • 1/2 csokor kapor
  • 2 citrom
  • 1 dl tejföl
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
6
Ez a recept 6 fő
számára elég.

Leírás

A borjúhúst vágjuk fel kisebb kockákra. A hagymát aprítsuk finomra, a zöldségeket daraboljuk fel. Tegyük egy fazékba a húst, öntsük fel vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedővel letakarva főzzük fél órát takaréklángon. Serpenyőben olvasszuk fel a vajat, tegyük bele a hagymát, sárgarépát, burgonyát, zellert és a paszternákot, majd pároljuk félpuhára. Ezután adjuk a leveshez és főzzük egy órát. Ha megfőtt, adjuk hozzá a citromlevet. Tálalásnál a leves tetejére szórjunk felaprított kaprot és locsoljuk meg 1-2 kanál tejföllel.

 

 

 

Egri húsgombócleves

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsír
  • 25 dkg sertésdagadó
  • csipetnyi só
  • csipetnyi törött bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 5 dkg búzadara
  • 2 db tojás
  • 1,5 l húsleves
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

1. A hagymát és a fokhagymát felvágom, majd egy kevés olajon megfuttatom.
2. Ledarálom a húst és hagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, kakukkfűvel, búzadarával és tojással összekeverem. Hideg helyen 10 percig pihentetem.
3. Gömböket formálok belőle, amiket sós vízben kifőzök.

 

 

 

Erdélyi román csorba

Hozzávalók

  • 40 dkg füstölt hús
  • 30 dkg káposztalevél
  • 30 dkg karalábélevél
  • 2 ek zsír
  • 1 vöröshagyma
  • 2 ek liszt
  • 1 ek zöldkapor
  • 2 dl savanyútej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

Hideg vízben feltesszük főni a felkockázott füstölt húst. A káposzta- és karalábéleveleket leforrázzuk és apróra vágjuk. Egy evőkanál felforrósított zsíron megpároljuk a finomra vágott hagymát, a káposzta- és a karalábélevelet. A maradék egy evőkanál zsírból a liszttel rántást készítünk, felengedjük egy kevés hideg vízzel, jól elkeverjük, majd adunk hozzá egy merőkanálnyi levest, belekeverjük a hagymás-káposzta- és karalábélevelet és a húsra öntjük. Ízlés szerint sózzuk, meghintjük a zöldkaporral, hozzáadjuk a savanyútejet - ízlés szerint, és tovább főzzük még 5-10 percig. A fokhagymát apróra vágjuk, és közvetlenül tálalás előtt tesszük a levesbe.

 

 

 

Észak-afrikai birkahúsleves

Hozzávalók

  • 3 l víz
  • 500 g bárányhús
  • 200 g csicseriborsó
  • 2 hagyma
  • 1 zellerszár
  • 1 ek friss petrezselyem
  • 1 ek friss koriander
  • 1 rúd fahéj
  • 4 szál sáfrány
  • 0,25 teáskanál őrölt gyömbér
  • 2 ek vaj
  • frissen őrölt fekete bors
  • csipetnyi só
  • 1 kg paradicsom
6
Ez a recept 6 fő
számára elég.

Leírás

1. Egy mély serpenyőben a bárányhúst, finomra vágott hagymát, zellerszárat, petrezselymet, vajat, koriander felét, fahéjat, sáfrányt, gyömbért lesózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük.
2. Megpirítjuk, majd felöntjük 1 l vízzel és felforraljuk. 30 percig főzzük, míg a felére besűrűsödik a lé.
3. Hozzáadjuk a lencsét és az előző nap beáztatott csicseriborsót. Takarékon főzzük, míg a hús megpuhul. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a maradék petrezselymet, koriandert és felöntjük 2 l vízzel. Felforraljuk és még néhány percig főzzük.
4. Hozzáadjuk a rizst. Egy kis tálba a lisztet kevés vízzel simára keverjük. Ezzel sűrítjük be a levest. Még 15 perc főzés után elkészült az ételünk. Citromlével ízesítjük, korianderrel díszítve tálaljuk.

 

 

 

Fácán húsleves

Hozzávalók

  • 1 db fácán
  • 50 dkg marha velőscsont
  • 15 dkg leveszöldség
  • 5 dkg paradicsompüré
  • 2 dkg só
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

A velős csontot a zöldséggel feltesszük főni. Eközben a megtisztított, áztatott fácánt sütőben erős tűzön hirtelen pirosra sütjük, és a levesbe téve tovább főzzük együtt az egészet. Két órán keresztül lassú tűzön főzzük, majd lefejtjük a csontról a húst és visszatesszük a levesbe.

 

 

 

Húsleves

Hozzávalók

  • 1 kg húsos csont
  • 20 db sárgarépa
  • 10 db fehérrépa
  • 1 kg krumpli
  • Tetszés szerint zeller
  • Néhány szem karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 szem egész bors
  • ízlés szerint vegeta
  • 1 csomag cérnametélt
  • ízlés szerint só
6
Ez a recept 6 fő
számára elég.

Leírás

A húsos csontot megmossuk, beletesszük egy fazékba, és felöntjük kb. 4 liter vízzel. Amikor már forr, leszedjük a habját, beletesszük a megpucolt, feldarabolt zöldségeket, 4-5 szem egész borsot, 2-3 evőkanál vegetát, és lassú tűzön főzzük tovább. Kb. 2 óra alatt készül el. Ha megfőtt a leves, külön tálba szedjük a húst és a zöldségeket, a húslét pedig átszűrjük. Kifőtt cérnametélttel tálaljuk.

 

 

 

Kakasleves

Hozzávalók

  • 1 db kakas
  • 2 dl vörösbor
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 2 fej hagyma
  • 2db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 3 szem szegfűbors
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

Úgy készül mint a tyúkhúsleves A kakashúst, miután nagyon inas, rostos, kizárólag darált húsként lehet elfogyasztani, tehát a levest hideg vízben kezdem el főzni. A már leszűrt, tiszta húslébe apránként beleöntöm a vörösbort, és még 20 percig forralom. Ügyelek arra, hogy nagyon lassan forrjon, vagyis inkább csak gyöngyözzön. A bortól különleges, jellegzetes íze lesz a levesnek.

 

 

 

Kakasleves tojással

Hozzávalók

  • 1 db kakas
  • 2 fej hagyma
  • 3 szem szegfűbors
  • 1 ek. só
  • 1 mk. őrölt bors
  • 1 db tojássárgája
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

A megtisztított kakast kicsontozom, a húst ledarálom. (A csontokból később némi zöldséggel remek csontlevest főzhetünk.) Fazékba teszem a darált húst, hozzáadom a megtisztított, szeletekre vágott vöröshagymát, a sót, a borsot, és ráöntök 2,5 liter vizet. Felforralom, majd fedő alatt, kis lángon, 4 órán keresztül főzöm. (Nem kell mellette állni!) Időnként megkeverem. Ha a főzési idő letelt, finom szűrőn átszűröm, és még fél órán keresztül forralom. Rendkívül finom ízű, tápláló leves, amit személyenként még egy nyers tojással dúsítok: a kitálalt tűzforró levesbe beleütöm a nyers tojássárgáját.

 

 

 

Kínai leves

Hozzávalók

  • 20 dkg sertéscomb
  • 20 dkg fejeskáposzta
  • 7 szál újhagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 db húsleveskocka
  • 2 ek szójamártás
  • késhegynyi gyömbérpor
  • 10 dkg üvegtészta
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

Vékonyra gyaluljuk a káposztát, a sertéscombot felcsíkozzuk, a hagymát ferdén felszeleteljük szintén vékonyra, majd erős lángon 2 evőkanál olajon 5 percig sütjük. Ezután felengedjük másfél liter vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, ízesítjük a mártással és a gyömbérrel. Beletesszük a tésztát is, majd forraljuk kb. 10 percig.

 

 

 

Könnyű francia hagymaleves

Hozzávalók

  • 5 l víz
  • 2 kg marhahús
  • 1 kg marhacsont
  • 1 sárgarépa
  • 1 hagyma
  • 1 póréhagyma
  • 2 zellerszár
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2
  • kis csomó petrezselyem
  • 1 ek tengeri só
  • 1,3 l marhahúsalaplé
  • 750 g hagyma
  • 60 g reszelt gruyčre sajt
  • 60 g vaj
  • 4 szelet francia kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál liszt
  • frissen őrölt fekete bors
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

1. Marhahúsalaplé: Egy nagy edényben 3 óra alatt megfőzzük a hozzávalókat. A habot leszedjük róla.
2. Egy edényben felforrósítjuk a vajat és megfonnyasztjuk benne a vékony szeletekre vágott hagymát és fokhagymát. Takarékon kevergetve üvegesre pirítjuk. Liszttel megszórva további 2 percig pirítjuk. Felöntjük a levessel és felforraljuk. 30 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk.
3. Előmelegítjük a grillsütőt s megpirítjuk a kenyérszeletek egyik oldalát. Másik oldalát szórjuk mag a Gruyčre sajttal és aranybarnára pirítjuk.
4. Szedjük tányérba a levest, tetejére tegyük a sajtos tószt kenyeret és azonnal tálaljuk.

 

 

 

Legényfogó leves

Hozzávalók

  • 15 dkg vegyes leveszöldség
  • 10 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 40 dkg sertéslapocka
  • 10 dkg zöldborsó
  • 20 dkg sertésmáj
  • 3 db (2 db sárgája) tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 0,5 db (leve) citrom
  • 7 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

1. A vegyes zöldséget megtisztítom, majd a gombát és kockákra vágom. A hagymát kevés olajon megfuttatom. Hozzáadom a zöldséget és gombát, majd megpirítom. A sertéshúst is kockára vágom, majd hozzáadom a zöldségekhez. A nyers zöldborsót 1 liter vízzel felöntöm, majd megsózom, megborsozom és puhára főzöm. Amikor a hús félig megpuhult, akkor hozzáadom a májat is.
2. Galuskatésztát keverek lisztből, vajból és tojásból, majd a levesbe szaggatom.
3. Mielőtt tálalnánk tojássárgájával elkevert tejföllel és tejszínnel dúsítom. A végén hozzáadok egy kevés citromlevet

 

 

 

Liba aprólékleves

Hozzávalók

  • 1 db liba
  • 10 dkg gomba
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 5 dkg vaj
  • 3 l csontleves
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 csokor ptrezselyem
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

A vadliba aprólékot a vajban aranysárgára pirítjuk, a liszttel megszórjuk, őrölt borssal, sóval, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. 5 percig lassú tűzön sütjük, hogy a liszt megbarnuljon, ezután a csontlevessel felöntjük, és addig főzzük, amíg a hús egészen meg nem puhult. A levesből az aprólékot kiszedjük, a csontról a húst lefejtjük, majd apróra vágjuk. Közben a felszeletelt gombát a levesbe főzzük. Az elkészült levest az apró hússal és tejföllel ízesítve tálaljuk.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 3
Heti: 23
Havi: 59
Össz.: 9 370

Látogatottság növelés
Oldal: Levesek
könnyű gyors receptek - © 2008 - 2024 - konnyu-gyors-receptek.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »