könnyű gyors receptek

Ezen az oldalon könnyen és egyszerüen elkészíthető receptek:húsok,sütemények találhatók

Birsalmás csirkecomb

Hozzávalók

  • 4 db egész csirkecomb
  • 25 dkg birsalma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint majoránna
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

Mossuk meg a csirkecombokat, majd ízlés szerint sózzuk és dörzsöljük be majorannával. Az almát tisztítsuk meg és szeleteljük fel. A combok bőrét lazítsuk fel, és töltsük alá a birsalma szeleteket. Tűzálló tálat margarinnal kenjünk ki, ebbe tegyük a csirkecombokat, takarjuk le alufóliával és előmelegített sütőben süssük meg. Zöldségkörettel tálaljuk.

 

 

 

Bolognai spárga

Hozzávalók

  • 1 kg spárga
  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 ek margarin
  • 4 ek morzsa
  • 10 dkg sajt
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

A spárgát főzzük meg enyhén sós, enyhén cukros vízben, majd szűrjük le. A hagymát vágjuk apróra és pirítsuk meg egy kanál margarinon. Tűzálló tálba tegyük a spárgát és öntsük rá a hagymát, szórjuk meg morzsával, tegyünk rá margarindarabkákat és a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben süssük készre.

 

 

 

Busa sárgarépa ágyon

Hozzávalók

  • 80 dkg sárgarépa
  • 40 dkg- 4 szelet busa
  • 3 evőkanál étolaj
  • 15 dkg citrom
  • ízlés szerint só
  • 1 csokor petrezselyem
2
Ez a recept 2 fő
számára elég.

Leírás

A sárgarépát hasábokra vágjuk, olajon kicsit megpároljuk, majd vízzel felengedjük, és főzzük. Ha már majdnem megfőtt, beletesszük a halszeleteket, a citrom szeleteket és még 10-15 percig főzzük. A répát a tálra helyezzük és a halakat ráfektetjük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk

 

 

 

Chilis csirkecomb

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkecomb
  • 4 dl joghurt
  • 2 ek étolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek chilipor
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint piros arany
  • ízlés szerint só
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

Előző nap, mielőtt fogyasztanánk készítsük elő a csirkecombokat. Egy tálba keverjük össze a joghurtot az olajjal, a zúzott fokhagymával, adjuk hozzá a chiliport, ízlés szerint borsot és piros aranyat. A csirkecombokat sózzuk be és öntsük rá a chilis-mártást. Takarjuk le és tegyük másnapig a hűtőbe. Másnap öntsük át a csirkecombokat a mártással együtt egy tűzálló tálba és előmelegített sütőben süssük szép pirosra.

 

 

 

Citromos , borsos mázas csirke

Hozzávalók

  • 4 db csirkemell
  • 4 ek. méz
  • 1 db citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. mustár
  • 2 tk. bors
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

A mézből, a citromhéjból, a citromléből, a fokhagymából, a mustárból és a feketeborsból pácot készítünk és a több helyen bevágott csirkemelleket belemártjuk ebbe a mázba. Fél óráig állni hagyjuk, majd előmelegített sütőbe a csirkemelleket a rácsurgatott mázzal együtt, 25-30 perc alatt megsütjük

 

 

 

Csirkés-zöldborsós spagetti

Hozzávalók

  • 30 dkg spagetti
  • 30 dkg csirkemell
  • 60 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek étolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint pirospaprika
  • ízlés szerint só
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

A csirkemellet apró kockára vágjuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk. A felhevített olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, ízlés szerint szórunk rá pirospaprikát, beletesszük a csirkemellet, megsózzuk, majd félpuhára pároljuk. Ezután a zöldborsót is belekeverjük és megfőzzük. A spagettit kifőzzük, leszűrjük és összekeverjük a zöldborsós csirkemellel, tetejére apróra vágott petrezselymet szórunk.

 

 

 

Fokhagymás busa

Hozzávalók

  • 60 dkg (szelet) busa
  • 4 dl tej
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • ízlés szerint só
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

A busát előző este zúzott fokhagymával fűszerezett tejbe áztatjuk. Mielőtt sütnénk, megtöröljük a halat és olajjal kikent tepsibe fektetjük, megsózzuk. Középmeleg sütőben megsütjük. Mivel a tejet nem esszük meg: 1 adag energiatartalma: 664 kcal, szénhidráttartalma: 0 g.
Petrezselymes krumplival és görög salátával tálaljuk.

 

 

 

Diétás sertéspörkölt

Hozzávalók

  • 280 g sovány sertéshús
  • 4 kávéskanál aprított vöröshagyma
  • 2 mokkáskanál napraforgóolaj
  • 200 g zöldpaprika
  • 160 g paradicsom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint pirospaprika
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

A húst, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. Felhevítjük az olajat, beletesszük a vöröshagymát, a pirospaprikát, a paradicsomot, a zöldpaprikát és a húst. Ízlés szerint sózzuk, majd felengedjük 8 evőkanál vízzel, fedővel letakarjuk és puhára pároljuk. Ha szükséges, öntünk rá egy-egy kanálnyi meleg vizet, hogy ne égjen le. Galuskával, burgonyapürével, főzelékkel kínálhatjuk.

 

 

 

Fóliában párolt tonhal

Hozzávalók

  • 40 dkg tonhal
  • 40 dkg sárgarépa
  • 40 dkg alma
  • 1 teáskanál étolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

A tonhalat olvasszuk ki. A sárgarépát és az almát tisztítsuk meg és karikázzuk fel. Alufóliát olajozzunk meg, tegyük rá a sárgarépát, az almát és a tonhalat, amit sózzunk és borsozzunk meg. Hajtsuk be az alufóliát, végeit tekerjük fel, hogy a lé ne tudjon kifolyni belőle sütés közben. Előmelegített sütőben pároljuk 30-35 percig.

 

 

 

Fóliában sült paradicsomos hal

Hozzávalók

  • 4 db keszeg
  • 60 dkg paradicsom
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 db (leve) citrom
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 szál citromfű
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

A keszegeket megtisztítjuk, meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával. A hagymát és a paradicsomot felkarikázzuk. A petrezselymet, a kaprot és a citromfüvet finomra vágjuk. Alufóliát bekenünk vajjal, rátesszük a halat, beborítjuk a hagymakarikákkal, a paradicsommal. Tetejére tesszük az aprított zöldfűszereket, és ráhajtjuk a fóliát. 35-40 percig sütjük előmelegített sütőben.

 

 

 

Hagymás csirke falatok

Hozzávalók

  • 4 db filézett csirkemell
  • 3 fej nagy vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • 0,5 dl olaj
  • ízlés szerint só
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

A húst vékony csíkokra vágjuk, a hagymát félbe, majd felszeleteljük – a okhagymagerezdekkel együtt. Az olajat felforrósítjuk, majd rádobjuk a húst, picit megsózzuk, és saját levében egsütjük (nagyon hamar elkészül), majd hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és az őrölt szerecsendiót, sót. Addig főzzük, míg a hagyma elkészül, de nem szabad szétfőzni. Tetszés szerint pirospaprikával kicsit színezhetjük. Rizzsel vagy krumplival tálaljuk.

 

 

 

Alexandriai saláta

Hozzávalók

  • 2 db uborka
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1/2 csokor kapor
  • 2 teáskanál reszelt fokhagyma
  • 5 db retek
  • 1,5 dl joghurt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

Az uborkát hosszában ketté vágjuk, és felszeleteljük. A retket szintén vágjuk fel vékony szeletekre, a zöldhagymát karikázzuk fel, a kaprot aprítsuk finomra. Tegyük salátástálba az összes hozzávalót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük el. Lehűtve, de akár azonnal is fogyasztható.

 

 

 

Almás uborkasaláta

Hozzávalók

  • 40 dkg kígyóuborka
  • 20 dkg alma
  • 2 db retek
  • 2 db karalábé
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

Elkészítjük a salátaöntetet. A kefirt összekeverjük sóval, borssal, pár csepp citromlével. Esetleg tehetünk bele 1 szem szaharint. Az uborkát és a retket jól megmossuk. Ne hámozzuk meg! Szeljük fel vékony karikára. Vájjuk ki az alma magházát és reszeljük le, a karalábét pucoljuk meg, és vágjuk fel apró kockákra, majd minden zöldséget keverjünk bele a salátaöntetbe. Lehűtve tálaljuk.

 

 

 

 

Almás-sonkás fejessaláta

Hozzávalók

  • 30 dkg alma
  • ízlés szerint citromlé
  • 10 dkg gépsonka
  • 2 dl kefír
  • 2 ek majonéz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint édesítőszer
  • 2 fej saláta
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg trappista sajt
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

Az almát meghámozzuk, lereszeljük és meglocsoljuk pár csepp citromlével, majd hozzákeverjük a vékony csíkokra felvágott sonkát. A kefirt összekeverjük a majonézzel, ízlés szerint sózzuk, keverünk bele pár csepp citromlét, édesítőszert, kevés mustárt. Ráöntjük a sonkás almára, megkeverjük és jól lehűtjük. A salátát megmossuk, leszárítjuk és csíkokra vágjuk. A sajtot lereszeljük, a petrezselymet finomra aprítjuk. Tálalás előtt a kefires salátába forgatjuk a fejes salátát, megszórjuk a reszelt sajttal és a petrezselyemmel.

 

 

 

Baranyai uborkasaláta

Hozzávalók

  • 80 dkg kígyóuborka
  • 10 dkg hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl kefír
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint borecet
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

Az uborkát és a hagymát meghámozzuk, a paprikát kicsumázzuk, majd vékony karikákra vágjuk. Sózzuk, összekeverjük és kb. 10 percig állni hagyjuk, majd a levet leöntjük róla. Ízlés szerint megborsozzuk, és összekeverjük a zúzott fokhagymával, a kefirrel és a borecettel. Hidegen tálaljuk.

 

 

 

Capri saláta

Hozzávalók

  • 30 dkg fejes káposzta
  • 4 db paradicsom
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 db kemény tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint só
4
Ez a recept 4 fő
számára elég.

Leírás

A káposztát lereszeljük, és egy mély tálba halmozzuk. Hozzáadjuk a megtisztított, karikákra vágott hagymát, paradicsomot és paprikát. A tejfölt simára keverjük az olajjal és a ketchuppal, fűszerezzük sóval, őrölt borssal és ráöntjük a zöldségekre, óvatosan összekeverjük, majd megszórjuk a megpucolt, apróra vágott kemény tojással, a finomra aprított petrezselyemzölddel, és a reszelt sajttal.Tálalásig hűtőszekrényben érleljük. Friss, puha kenyérrel tálaljuk. Fogyókúrázók a tejföl helyettesíthetik joghurttal, vagy kefírrel.

 

 

 

Csírás spenótsaláta

Hozzávalók

  • 1/2 fej saláta
  • 10 dkg spenót
  • 10 dkg búzacsíra
  • 5 dkg szójacsíra
  • 1 db paradicsom
  • 10 dkg uborka
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 kávéskanál citromlé
  • 2 kávéskanál szójaszósz
2
Ez a recept 2 fő
számára elég.

Leírás

A zöldségeket összevágjuk és összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk az olajat, meglocsoljuk a citromlével. Ráöntjük a szójaszószt és jól összekeverjük.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 4
Heti: 11
Havi: 9
Össz.: 9 029

Látogatottság növelés
Oldal: Fogyókurás
könnyű gyors receptek - © 2008 - 2024 - konnyu-gyors-receptek.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »