Mossuk meg a csirkecombokat, majd ízlés szerint sózzuk és dörzsöljük be majorannával. Az almát tisztítsuk meg és szeleteljük fel. A combok bőrét lazítsuk fel, és töltsük alá a birsalma szeleteket. Tűzálló tálat margarinnal kenjünk ki, ebbe tegyük a csirkecombokat, takarjuk le alufóliával és előmelegített sütőben süssük meg. Zöldségkörettel tálaljuk.
A spárgát főzzük meg enyhén sós, enyhén cukros vízben, majd szűrjük le. A hagymát vágjuk apróra és pirítsuk meg egy kanál margarinon. Tűzálló tálba tegyük a spárgát és öntsük rá a hagymát, szórjuk meg morzsával, tegyünk rá margarindarabkákat és a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben süssük készre.
A sárgarépát hasábokra vágjuk, olajon kicsit megpároljuk, majd vízzel felengedjük, és főzzük. Ha már majdnem megfőtt, beletesszük a halszeleteket, a citrom szeleteket és még 10-15 percig főzzük. A répát a tálra helyezzük és a halakat ráfektetjük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk
Előző nap, mielőtt fogyasztanánk készítsük elő a csirkecombokat. Egy tálba keverjük össze a joghurtot az olajjal, a zúzott fokhagymával, adjuk hozzá a chiliport, ízlés szerint borsot és piros aranyat. A csirkecombokat sózzuk be és öntsük rá a chilis-mártást. Takarjuk le és tegyük másnapig a hűtőbe. Másnap öntsük át a csirkecombokat a mártással együtt egy tűzálló tálba és előmelegített sütőben süssük szép pirosra.
A mézből, a citromhéjból, a citromléből, a fokhagymából, a mustárból és a feketeborsból pácot készítünk és a több helyen bevágott csirkemelleket belemártjuk ebbe a mázba. Fél óráig állni hagyjuk, majd előmelegített sütőbe a csirkemelleket a rácsurgatott mázzal együtt, 25-30 perc alatt megsütjük
A csirkemellet apró kockára vágjuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk. A felhevített olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, ízlés szerint szórunk rá pirospaprikát, beletesszük a csirkemellet, megsózzuk, majd félpuhára pároljuk. Ezután a zöldborsót is belekeverjük és megfőzzük. A spagettit kifőzzük, leszűrjük és összekeverjük a zöldborsós csirkemellel, tetejére apróra vágott petrezselymet szórunk.
A busát előző este zúzott fokhagymával fűszerezett tejbe áztatjuk. Mielőtt sütnénk, megtöröljük a halat és olajjal kikent tepsibe fektetjük, megsózzuk. Középmeleg sütőben megsütjük. Mivel a tejet nem esszük meg: 1 adag energiatartalma: 664 kcal, szénhidráttartalma: 0 g.
Petrezselymes krumplival és görög salátával tálaljuk.
A húst, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. Felhevítjük az olajat, beletesszük a vöröshagymát, a pirospaprikát, a paradicsomot, a zöldpaprikát és a húst. Ízlés szerint sózzuk, majd felengedjük 8 evőkanál vízzel, fedővel letakarjuk és puhára pároljuk. Ha szükséges, öntünk rá egy-egy kanálnyi meleg vizet, hogy ne égjen le. Galuskával, burgonyapürével, főzelékkel kínálhatjuk.
A tonhalat olvasszuk ki. A sárgarépát és az almát tisztítsuk meg és karikázzuk fel. Alufóliát olajozzunk meg, tegyük rá a sárgarépát, az almát és a tonhalat, amit sózzunk és borsozzunk meg. Hajtsuk be az alufóliát, végeit tekerjük fel, hogy a lé ne tudjon kifolyni belőle sütés közben. Előmelegített sütőben pároljuk 30-35 percig.
A keszegeket megtisztítjuk, meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával. A hagymát és a paradicsomot felkarikázzuk. A petrezselymet, a kaprot és a citromfüvet finomra vágjuk. Alufóliát bekenünk vajjal, rátesszük a halat, beborítjuk a hagymakarikákkal, a paradicsommal. Tetejére tesszük az aprított zöldfűszereket, és ráhajtjuk a fóliát. 35-40 percig sütjük előmelegített sütőben.
A húst vékony csíkokra vágjuk, a hagymát félbe, majd felszeleteljük – a okhagymagerezdekkel együtt. Az olajat felforrósítjuk, majd rádobjuk a húst, picit megsózzuk, és saját levében egsütjük (nagyon hamar elkészül), majd hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és az őrölt szerecsendiót, sót. Addig főzzük, míg a hagyma elkészül, de nem szabad szétfőzni. Tetszés szerint pirospaprikával kicsit színezhetjük. Rizzsel vagy krumplival tálaljuk.
Az uborkát hosszában ketté vágjuk, és felszeleteljük. A retket szintén vágjuk fel vékony szeletekre, a zöldhagymát karikázzuk fel, a kaprot aprítsuk finomra. Tegyük salátástálba az összes hozzávalót, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük el. Lehűtve, de akár azonnal is fogyasztható.
Elkészítjük a salátaöntetet. A kefirt összekeverjük sóval, borssal, pár csepp citromlével. Esetleg tehetünk bele 1 szem szaharint. Az uborkát és a retket jól megmossuk. Ne hámozzuk meg! Szeljük fel vékony karikára. Vájjuk ki az alma magházát és reszeljük le, a karalábét pucoljuk meg, és vágjuk fel apró kockákra, majd minden zöldséget keverjünk bele a salátaöntetbe. Lehűtve tálaljuk.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük és meglocsoljuk pár csepp citromlével, majd hozzákeverjük a vékony csíkokra felvágott sonkát. A kefirt összekeverjük a majonézzel, ízlés szerint sózzuk, keverünk bele pár csepp citromlét, édesítőszert, kevés mustárt. Ráöntjük a sonkás almára, megkeverjük és jól lehűtjük. A salátát megmossuk, leszárítjuk és csíkokra vágjuk. A sajtot lereszeljük, a petrezselymet finomra aprítjuk. Tálalás előtt a kefires salátába forgatjuk a fejes salátát, megszórjuk a reszelt sajttal és a petrezselyemmel.
Az uborkát és a hagymát meghámozzuk, a paprikát kicsumázzuk, majd vékony karikákra vágjuk. Sózzuk, összekeverjük és kb. 10 percig állni hagyjuk, majd a levet leöntjük róla. Ízlés szerint megborsozzuk, és összekeverjük a zúzott fokhagymával, a kefirrel és a borecettel. Hidegen tálaljuk.
A káposztát lereszeljük, és egy mély tálba halmozzuk. Hozzáadjuk a megtisztított, karikákra vágott hagymát, paradicsomot és paprikát. A tejfölt simára keverjük az olajjal és a ketchuppal, fűszerezzük sóval, őrölt borssal és ráöntjük a zöldségekre, óvatosan összekeverjük, majd megszórjuk a megpucolt, apróra vágott kemény tojással, a finomra aprított petrezselyemzölddel, és a reszelt sajttal.Tálalásig hűtőszekrényben érleljük. Friss, puha kenyérrel tálaljuk. Fogyókúrázók a tejföl helyettesíthetik joghurttal, vagy kefírrel.
A zöldségeket összevágjuk és összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk az olajat, meglocsoljuk a citromlével. Ráöntjük a szójaszószt és jól összekeverjük.