Hozzávalók egy nagy pohárhoz: 1 nagy szem alma, 2 sárgarépa (összesen 50 dkg), 1 tk citromlé
A répát és az almát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra.
Gyümölcscentrifugában préseljük ki a levét, majd keverjük össze egy teáskanál frissen facsart citromlével.
Hozzávalók 2 főre: 300 ml 1,5 %-os tej, 150 ml víz, 50 ml méz, fél vanília rúd kikapart belseje, 4 cm fahéjrúd, 1 naracs reszelt héja és leve, 80 g 70 %-os étcsokoládé
A tejet és vizet forraljuk fel a fűszerekkel, a mézzel, és a reszelt narancshéjjal.
Majd tegyük bele a darabokra tört csokoládét, és egy kézi habverővel addig kevergessük, amíg a csokoládé selymesen fel nem olvad a folyadékban.
Ezt követően adjuk hozzá a rostjaitól átszűrt narancslevet is.
Hozzávalók 4 pohárhoz: 100g mascarpone, 50ml tej, 1 db tojássárgája, 1 ek méz, 4 cl narancslikőr 4 adag kávé, 8 db babapiskóta, 100ml tejszín, kakaópor
A mascarponét tejjel, tojássárgájával, mézzel vízgőz fölött besűrítjük, végül keverjük bele a likőrt is.
A még meleg krémbe tördeljük bele a piskótadarabokat, majd hűtsük ki, és ezt követően tegyük egy órára a hűtőbe.
Tálaláskor osszuk el a poharak aljába a krémet, majd óvatosan ráöntjük a kihűlt kávét.
A tetejére teszünk kemény habbá vert tejszínt.
Meghintjük kakaóporral és egy babapiskótával tálaljuk.
Hozzávalók kb. 1,2 liter kubuhoz: 20 dkg (bio) zsenge sárgarépa, 15 dkg savanykás alma (1 szem kb.), 1 nagy szem nektarin vagy barack, 1 kezeletlen citrom leve, 2 ek méz, kb. 7 dl víz
A sárgarépát tisztítsuk meg, majd vagy lereszeljük, vagy gyümölcscentrifugán átdolgozzuk.
TIPP: Én Thermomixben az almával együtt 8-as fokozaton 10 mp-ig daráltam.
Ha a répa már pépes, akkor tegyünk minden hozzávalót egy nagy teljesítményű turmixba, és kb. 3 dl vízzel együtt addig turmixoljuk, amíg selymesen krémes nem lesz.
TIPP: Thermomixben 30 mp 10-es fokozaton.
Legvégül belekeverjük a maradék vizet is, pár másodpercig turmixoljuk.
Tetszés szerint tehetünk bele banánt, narancslevet, ribizlit, málnát, ami van, és ami passzol a répához.
Hozzávalók 3-4 adaghoz: 20 dkg eper, 2 citrom leve, 2 csipet stevia por, vagy 1-2 ek méz, 1-2 mentalevél ízlés szerint, 500 ml enyhén bubis hideg víz
Az epret a citromlével, édesítővel, és a mentalevéllel pépesítsük.
Én Thermomixben 5 mp alatt 10-es fokozaton pépesítettem le finom, selymesre.
Az eperpépet a bubis vízzel már csak átkeverjük.
Jól behűtve kitűnő frissítő.
Hozzávalók 2 pohárhoz: 2 érett sárgabarack, 2 dl élőflórás kefir, 1 tk méz, csipet fahéj, 2 ek köles pehely, 2 dl rizstej
A köles pelyhet leforrázzuk a tejjel, és megvárjuk, amíg puhára szívja magát.
Ezt követően minden beleteszünk a turmixba, és 2 percig forgatjuk.
Finom, krémes italt kapunk.
Ha pöttyösre szeretnénk készíteni, akkor utólag, a pohárba csepegtessünk még kefirt.
Egészségesen indulhat így a reggel.
Hozzávalók 1 főre: 2-3 kisebb sárgabarack (héjastól), 10 szem magozott meggy, 1,5 dl zabtej, 1 ek müzli, 1 tk méz
Tegyük a hozzávalókat turmixgépbe.
Turmixoljuk le jó alaposan, majd hagyjuk legalább 15 percet állni.
Ez idő alatt mosakodjunk, öltözködjünk, esetleg tornázzunk pár percet.
Hozzávalók 2 főre: 3 dl kókusztej, 1 dl víz, 1 dl tejszín (növényi is jó), 8 dkg tejcsokoládé, 1 tk vanília esszencia, 2 tk méz, fél narancs reszelt héja, adagonként 4 cl kókuszlikőr (pl. Batida de coco)
A kókusztejet, vizet, és tejszínt forraljuk fel egy gyorsforralóban.
Majd adjuk hozzá a darabokra tört csokoládét, a vaníliát is.
Addig kevergessük, esetleg takarékon melegítsük, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad, és lágy krémmé alakul a folyadékokban.
Mézzel, és a reszelt narancshéjjal ízesítsük.
Fogyasztás előtt adjuk hozzá a kókuszlikőrt is.
Esetleg tejszínhabbal, kókuszforgáccsal dekorálhatjuk.