Kedves látogató!
Szeretettel köszöntelek az oldalamon.
Ezen az oldalon egytől-egyig kipróbált finomságok vannak.
Bal oldalt találod a külömböző kategóriákat:húsosételek,desszertek,köretek,italokés sütési praktikák.
Szilveszteri receptek!!!
Üvegtálba öntjük az ananászkonzervet és belekeverjük a cukrot. Letakarjuk és 1-2 órát állni hagyjuk, majd beleöntjük a bort, megkeverjük, és ismét hagyjuk állni 1 órát. Fogyasztáskor jégkockával kínáljuk.
A megmosott és karikára vágott citromot a szegfűszeggel és a fahéjjal annyi vízben tesszük fel, hogy éppen ellepje. Közben a pezsgőt gyöngyözésig melegítjük. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük és a fűszeres lével összekeverjük. Ezt a pezsgőhöz keverjük és csészékben tálaljuk
A meghámozott barackot vékony szeletekre vágjuk, és egy nagy üvegedénybe tesszük, 20 dkg cukorral megszórjuk és állni hagyjuk míg levet enged. Hozzáadjuk a citrom levét a fehérbort, és a konyakot vagy likőrt és 1-2 óráig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Fogyasztás előtt öntünk hozzá egy üveg hideg pezsgőt.
Az élesztőből, 1 ek. Lisztből, langyos tejből kovászt készítünk, felfuttatjuk, majd a maradék tejet, tojást, sót és lisztet hozzáadjuk és összedolgozzuk. 25 percig kelni hagyjuk. A sütőlapot margarinnal kikenem, és a kinyújtott tésztát belehelyezem,úgy hogy a pereme legyen.
A szalonnát, és a hagymát felkockázzuk, majd egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. A tojásokat elkeverjük a tejföllel és a fűszerekkel, majd ráöntöm a szalonnás tésztára. Előmelegített tepsiben , erős hőfokon kb. 30 percig sütjük. Kockákra szeleteljük, melegen tálaljuk, bor és sör mellé kitűnő.
A gyümölcsöket jól megmossuk és felkockázzuk, és mély üveg vagy porcelán tálba tesszük. 25-35 dkg porcukorral meghintjük, rácsurgatjuk a citrom levét, és a hűtőben egy órát állni hagyjuk. Hozzáöntünk 1 liter rose bort és 1 liter fehérbort (édeset), és jó hidegre lehűtjük. Koktél poharakban kis pálcikákkal szolgáljuk fel.