könnyű gyors receptek

Ezen az oldalon könnyen és egyszerüen elkészíthető receptek:húsok,sütemények találhatók

 

Bejgli repedésmentesen:

 

Biztosra akkor mehetünk, ha 3 helyen belyukasztjuk a bejgli tetejét az ujjunkkal. Így biztosan lesz helye a kiszálló gőznek, és nem fog utat törni a gonddal összeállított tésztában. A nem túl esztétikus lyuk egy fél dióval fifikásan és tökéletesen eltüntethető!

 

 

Feltekert bejgli pihentetése:

 

Mindegy, hogy élesztős vagy omlós-élesztős tésztával dolgozunk, a feltekerés után hagyjuk pihenni még egy fél órát, és mielőtt a sütőbe tesszük, dugjuk 10 percre a hűtőbe.

 

 

Bejgli töltése:

 

Várjuk meg, míg kihűl a töltelék, s csak aztán kenjük rá egyenletesen a kinyújtott tésztára.

 

 

Ha túl folyós vagy túl kemény a bejgli tölteléke:

 

Ha túl folyósnak vagy túl keménynek érezzük, adhatunk még hozzá szárazanyagot, de lazításhoz inkább 1-2 kanál lekvárral próbálkozzunk.

 

 

 

Ételek túlecetezése:

 

Ha túleceteztük az ételt, némi cukor és víz hozzáadaásával közömbösíthetjük.

 


Hagymapucolás könnyedén:

 

A forró víz fellazítja a hagyma héját, ezért nagysága és fajtája szerint 10 másodperctől (pl. kisebbek, fehér hagyma) akár 5 percig is (a nagy, vörösesbarna héjúakat) fektessük forró vízbe, majd merítsük hideg vízbe, a héjak így szinte leesnek róla.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 3
Heti: 16
Havi: 52
Össz.: 9 363

Látogatottság növelés
Oldal: Praktikák
könnyű gyors receptek - © 2008 - 2024 - konnyu-gyors-receptek.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »