Elkészítési idő: 30 - 45 perc Nehézségi szint: könnyű Árkategória: olcsó |
|
Tepsit kibéleljük alufóliával, vagy sütőpapírral, alját megszórjuk kristálycukorral, és fahéjjal.
Erre fektetjük az alma szeleteket.
6 tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérje felvert habját, és a többi hozzávalót is.
Ráöntjük az almaszeletekre.
Megsütjük.
Ha megsült, a tepsiből kifordítjuk, majd lehúzzuk a fóliát, így a tetején lesz a karamellizált alma.
sütési idő: 30 perc
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 175 °C
Elkészítési idő: 30 - 45 perc Nehézségi szint: egyszerű Árkategória: olcsó |
|
1, Tojásokat ketté választjuk.
2, Tojássárgáját a cukorral, olajjal és langyos vízzel kikavarjuk.
3, Banánt egy kistányéron villa segítségével összenyomkodjuk, majd a tojássárgás keverékbe tesszük és alaposan összekeverjük. Végül kés segítségével apróra törjük a csokit és ezt is beletesszük.
4, Lisztbe beletesszük a sütőport és a vaníliás cukrot és a masszába öntjük. Piskótaszerű tésztát kapjunk.
5, Tojásfehérjébe egy csipet sót teszünk és kemény habbá verjük.
6, A két masszát lassú mozdulatokkal alaposan összekeverjük.
7, Közepes méretű olajozott tepsibe öntjük és kb. 35 perc alatt megsütjük.
sütési idő: 35 perc
sütési mód: alsó sütés
sütési hőfok: 175 °C
Elkészítési idő: 30 - 45 perc Nehézségi szint: könnyű Árkategória: olcsó |
|
Előkészület: 15 perc
A tejet és a vizet egy lábasba öntjük. Hozzárakjuk a rizst, cukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
Ha megfőtt a rizs kihűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját belekeverjük a már kihűlt rizsbe, a fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a rizshez.
Egy magas falú tepsit kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a masszát.
Közepesen meleg sütőben szép aranybarnára sütjük.
sütési idő: 30 perc
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 170 °C
Elkészítési idő: 60 - 75 perc Nehézségi szint: könnyű Árkategória: közepesen olcsó |
A hozzávalókból megsütöm a tésztát, amit ha kihűlt kettévágok.
A pudingot meggylével és a cukorral felfőzőm, majd belekeverem a meggyet, ha kihűlt, elfelezem, és rákenem mindkét tésztára.
A zselatint kevés meleg tejben feloldom, majd a tejszínhabbal felverem.
Az alsó tésztalapon lévő zselére kenem a hab felét, majd ráhelyezem a másik tésztalapot, amit szintén megkenek a habbal.
Tetejét meggyel díszítem, majd hűtőbe teszem.
főzési idő: 5 perc
sütési idő: 30 perc
sütési mód: alul-felül sütés
sütési hőfok: 175 °C
Elkészítési idő: alig 15 perc Nehézségi szint: egyszerű Árkategória: nagyon olcsó |
1., Előmelegítem a sütőt.
2., Feltöröm a tojásokat és szétválasztom. A sárgákra nincs szükség.
3., Külön összekeverem a nedves hozzávalókat.
4., Egy másik tálban összekeverem a száraz hozzávalókat.
5., Az összekevert száraz hozzávalókat összekavarom az elegyített nedvesekkel.
6., Hozzáteszem az 2 dl vizet több részletben - lehet, hogy nem is veszi fel mind!
7., 10 percig pihenni hagyom, hogy a zabpehely szívja meg magát nedvességgel.
8., A keveréket kapszlival kibélelt muffin-formába öntöm, kb. ¾-ig.
9., Előmelegített gázsütőben kb. 5-ös fokozaton sütöm, kb. 35 percig.
sütési idő: 35 perc
sütési mód: alsó sütés
sütési hőfok: 225 °C
A megmosott almát héjastól lereszeljük,kinyomkodjuk, és összekeverjük a fahéjjal, 150 g cukorral, csipet sóval, liszttel és a tojással. A masszából gombócokat formálunk, és enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük. A pirított zsemlemorzsában meghempergetjük, és a maradék cukorral megszórva tálaljuk.
A sütőformát kibéleljük és belekockázzuk az almát, és megszórjuk fahéjas cukorral. A hozzávalókból kikeverjük a tészta masszát és az almákra öntjük. Előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
A sütőt 180C°- ra melegítjük elő. Felolvasztunk 12,5 dkg étcsokoládét, 5 dkg vajjal. Összekeverünk 2 tojást 17.5 dkg cukorral és 1 teáskanál vaníliaesszenciával, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitálunk 7 dkg lisztet, végül belekeverünk 5 dkg feldarabolt diót. Tepsiben 25 perc alatt készre sütjük (kb. 2 cm magas lesz). Kockára vágva kínáljuk, adhatunk hozzá karamellszószt is.
Habosra keverjük a megolvasztott vajat. A cukrot és a vaníliás cukrot vízzel felfőzzük, kihűtjük, és hozzáadjuk a kikevert vajhoz. A mogyorót világosbarnára pirítjuk, és 2/3-át ledaráljuk, majd a kakaóval együtt a krémhez adjuk és habosra keverjük. Az ostyákat megkenjük a krémmel, az oldalait is megkenjük és lepréseljük - pár órát így hagyjuk préselődni. A tortabevonót megolvasztjuk és az ostya tetejére kenjük, végül a maradék mogyorót apróra vágjuk, és a tetejére szórjuk.
Elkeverjük a lisztet, a zabpelyhet és a kókuszreszeléket. A vajat a mézzel felolvasztjuk. A forró vízben feloldjuk a szódabikarbónát, majd a mézes vajjal, és a porcukorral együtt a lisztkeverékhez adjuk és összedolgozzuk. Tepsit kivajazunk, és egymástól távol kis halmokat kanalazunk. 150 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütjük. Még melegen kivesszük a tepsiből, és kihűtjük. Jól záródó fémdobozban sokáig eláll.
A tésztához valókat összedolgozzuk, kis cipókra osztjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. A kész szélére hosszában felpakoljuk a gyümölcsöt, majd a két oldalát óvatosan középre feltekerjük. Kivajazott tepsibe tesszük, és a diós krémet a tetejére töltjük, ahol a tekercs összeér. Előmelegített sütőben sütjük.
Keverjük ki a vajat a cukorral, és adjuk hozzá a tojásokat, azt követően a banánt, lisztet, vizet, durvára vágott diót és mézet.
Kivajazott, lisztezett formában süssük 180 fokon 30 percig. A tetejét díszíthetjük dióval.
Cukros tejben puhára főzzük a rizst, majd egy tűzálló tálba átöntjük. Sűrűre keverjük a tojásfehérjét a cukorral és a barackízzel, a rizsre kenjük, majd a vágott mandulával megszórjuk, és sütőben megsütjük.
Az őszibarackot kimagozzuk, meghámozzuk és leturmixoljuk. Hozzákeverjük az édesítőszert és a joghurtot. A citrom és a narancs levét felhevítjük, és hozzáadjuk a hidehvízben áztatott zselatint. Ha egy kicsit kihült összekevrjük a barack krémmel. Egy mélyebb tálat frissen tartó fóliával bélelünk, és az aljára 1-2 cm vastagra szeletelt őszíbarckot teszünk. Beleöntjök a krémünket és a tejejére vékonyra szelt őszibarackot teszünk. A hűtőbe tesszük, jól hidegre lehtütjük. Ha jól megszilárdult, akkor a tálunkra egy lapos tányért helyezünk és az egészet megfordítjuk. Óvatosan kiütögetjük a megmerevedett pudingot, lehúzzuk róla a fóliát és szeletelve tálaljuk.
A csokit és a vajat felolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a cukrot, a tojásokat, a lisztet, diót, vaníliás cukrot. Jól kivajazott, lisztezett kisebb tepsibe öntjük és lassú tűznél 20-30 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje megsült, de a belseje kissé sületlen, krémes marad. Ha kihűlt, szeletekre vagy kockára vágva tálaljuk.
Összegyúrjuk a hozzávalókat annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztánk legyen. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, különböző formákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben világosra sütjük.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. Egy másik tálban a tejet, az olvasztott vajat és a tojásokat, majd adjuk hozzá a lisztes keveréket és keverjük simára. Ezután dolgozzuk bele az áfonyát is. A muffinformába tegyünk minyonpapírt, és kanállal töltsük meg a tésztával a forma háromnegyed részéig. A sütőt melegítsük elő 200 fokra és süssük a muffinokat 15-20 percig. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, 5 percig hagyjuk a formában hűlni majd tegyük tálcára.
Összegyúrjuk a lisztet a zsírral, a porcukorral, fél csomag sütőporral, egy tojással és egy kevés tejjel. Kétfelé osztjuk, kinyújtjuk és az egyik tésztát kizsírozott tepsibe tesszük. Az almát megtisztítjuk és lereszeljük, ízlés szerint adunk hozzá fahéjat, lecukrozzuk és állni hagyjuk. Ha az alma már levet eresztett, kinyomkodjuk és a tésztára terítjük, majd betakarjuk a tészta másik felével, tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
Az almát meghámozzuk, magházát kivájjuk, és vékony karikákra szeljük. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, citromhéjat és a porcukrot. Jó alaposan összekeverjük. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, almakarikákat teszünk az aljára, megkenjük túrókrémmel. A rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére túrókrém kerüljön. Forró sütőbe toljuk, és megsütjük.